Makaron z pieczarkami, cukinią i serem pleśniowym
Dzień dobry! Choć nie wiem czy taki dobry bo zimny i ponury. Zimy nie przeskoczymy :| Ale to danie na pewno poprawi Wam humor. Dzisiaj przychodzę z przepisem na naprawdę prosty i szybki makaron z sosem pieczarkowym z cukinią i serem pleśniowym. Połączenie makaronu i sera - taak, chyba nie ma takiej osoby która go nie lubi. Ja ser uwielbiam, praktycznie każdy rodzaj i pod każdą postacią. A makaron mogłabym jeść codziennie. Dlatego takie dania chociaż odrobinę są w stanie poprawić mi humor w dni takie jak dziś. Mam nadzieję, że Wam też. Sami się przekonajcie!
W 1 porcji (bez makaronu) około: 200 kcal | 13 g węgli | 13 g białka | 10 g tłuszczu
Składniki (na 2 porcje):
- 6 pieczarek
- kawałek cukinii- ok. 10 cm
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 g dowolnego sera z przerostem pleśni
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- przyprawy: np. sól, pieprz, czosnek, kurkuma
- ulubiony makaron
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz