JABŁKA ZAPIEKANE Z BEZĄ I KRUSZONKĄ
Jabłka pod kruszonką to klasyka wśród deserów. Deser prosty, szybki do przygotowania i niewymagający posiadania wielkich zdolności kulinarnych, ale za to niesamowicie pyszny. Słodkie, cynamonowe jabłka, rozpływające się w ustach a na wierzchu chrupiąca, maślana kruszonka. Pycha!
Ostatnio zapiekane jabłka goszczą u mnie w domu co najmniej 2 razy w tygodniu, bo moja siostra oszalała na ich punkcie, a ja chętnie je dla niej robię. Ten przepis nie jest ani trochę fit, ale taki jest właśnie najlepszy. W zdrowym stylu życia chodzi o to, by na co dzień jadać zdrowo, ale też pozwalać sobie na przyjemności. Inaczej można zwariować i długo nie da się wytrzymać stawiając sobie same ograniczenia. A przecież chcemy prowadzić się zdrowo przez całe życie. Najważniejsze jest wyrobienie zdrowych nawyków i świadome działania, ale pamiętajmy o daniu sobie przestrzeni na małe przyjemności. Dlatego jeśli lubisz jabłka i chrupiącą kruszonkę, to koniecznie wypróbuj ten przepis.
Potwierdzam, smakuje cudownie ❤️
OdpowiedzUsuńDziękuję. Miło słyszeć 💕
Usuń